- reklama -
Suroviny
- pás jehněčích žebírek
- sádlo
- několik brambor
- fazole v rajské šťávě (plechovka)
- sůl
- česnek
- tymián
Postup přípravy receptu
-
Žebírka pokrájíme na menší kusy, potřeme je rozetřeným česnekem, osolíme a uložíme na noc do lednice.
-
Na dno železného hrnce, (u nás litinový po tatínkovi), dáme sádlo, uložíme žebra, lehce podlijeme vodou a zakryté dáme péct do trouby (200°C). Během dušení ještě podléváme, je-li třeba.
-
Asi po hodině mezi žebra přidáme kostky oloupaných brambor smíchané s obsahem plechovky, dosolené a okořeněné tymiánem a dodusíme doměkka. Před koncem můžeme poklici odkrýt a nechat maso zčervenat.
Kuchařka: cathleen