Beránek s kandovaným ovocem a čokoládou

55
- reklama -

Suroviny

360 g polohrubé mouky
300 g třtinového cukru (lze nahradit krupicovým cukrem)
120 ml rostlinného oleje
120 ml vlažné vody
50 jader vlašských ořechů
100 g čokolády na vaření
5 vajec
1 pomeranč
1 prášek do pečiva
100 g kandovaného ovoce
máslo
hrubá mouka na vytření a vysypání formy na beránka.

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si nasekáme nadrobno ořechy, čokoládu a kandované ovoce.


    Zobrazit celý recept

  2. Vejce a cukr vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej a vodu.

  3. Postupně zlehka zamícháme ořechy, ovoce, čokoládu, strouhanou pomerančovou kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  4. Těstem naplníme formu beránka, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou.

  5. Dáme péci do trouby vyhřáté na 210 stupňů, asi po deseti minutách snížíme na 170 stupňů a dopečeme 50 minut.

  6. Upečeného beránka vyklopíme a necháme vychladnout.

  7. Pocukrujeme moučkovým cukrem, v místě očí uděláme malé důlky a vložíme do nich po jedné rozince.