Beránek oříškový slepovaný krémem

47
- reklama -

Suroviny

3 vajíčka (co váží vajíčka, tak dáme):
cukr
polohrubou mouku (u mě to bylo 200 g, z toho jsem dala 100 g mouky a 100 g mletých ořechů)
1/2 prášku do pečiva
necelé 1 dcl oleje
Na krém:
asi 150 g tuku
1/2 sáčku pudinku
2 dcl vody
necelých 100 g cukru
Na polevu:
kostka 100% tuku
100 g holandského kakaa (holandského typu)

Postup přípravy receptu

  1. Celá vajíčka a cukr vyšlehám doběla, pak přilévám olej – stále šlehám. Odvážím mouku, ořechy a smíchám s práškem do pečiva a za stálého šlehání vsypu.


    Zobrazit celý recept

  2. Vymažu si obě půlky formy beránka, a vysypu hrubou moukou – mám formu kameninovou, rozdělím těsto do obou půlek, položím na plech a peču ve vyhřáté troubě na 180°C asi půl hodiny. Zkusím špejlí, jestli je už upečeno. Pak vyklopím na mřížku a nechám vychladnout.

  3. Obě půlky slepím krémem a poliji čokoládou. Místo očí zapíchnu hřebíček, uvážu mašličku a do hubičky dám kousek trávy, to jako že jde přímo z pastvy.

  4. Krém: uvařím si pudink ve vodě a nechám zchladnout. Vždy si dám i tuk ven z lednice a nechám si to u sebe, většinou do druhého dne, aby to mělo stejnou teplotu. Tak, že pak vyšlehám tuk s cukrem a po kouskách zašlehávám ten zchladlý pudink.

  5. Poleva: nechám rozpustit tuk a po mírném zchladnutí vmíchám kakao. Dobře rozmíchám. Cukr do polevy nedávám, máme rádi hořkou.