
- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 80 g polohrubé mouky
- 60 g mletých vlašských ořechů
- 120 g cukru krupice
- vanilkový cukr
- malá špetka soli
- 2 lžíce vody
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme bílky od žloutků, k bílkům přidáme špetku soli a 2 lžíce vody a ušleháme tuhý sníh.
-
Do něj postupně opatrně vmícháme po jednom žloutky a cukr, poté také zlehka mouku s ořechy a vzniklé těsto jemně přendáme do formy na beránka, kterou jsme předem pečlivě vymazali a vysypali moukou.
-
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 stupňů asi 25 minut (zkouška špejlí).
-
Hotového beránka po vychladnutí pocukrujeme, ozdobíme mašlí, větvičkou myrty nebo podle vlastní fantazie.
Poznámka od kuchařky
Jde vlastně o piškotové ořechové těsto, beránek je krásně nadýchaný a i když je bez tuku, vydrží dlouho vláčný.
Kuchařka: MajaV