- reklama -
Suroviny
- Na preferment:
- umícháme ze 180 g vody
- 180 g hladké mouky
- 1-2 g droždí (z kostky)
- a zakryté proti osýchání necháme asi 10-12 hodin kvasit
- Další suroviny:
- 140 g vody
- 2 lžičky soli
- lžička cukru
- 40 g oleje
- 320 g hladké mouky
- 100 g pšeničné chlebové mouky
- 8-9 g droždí
Postup přípravy receptu
-
Vykvašený preferment smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílků a z každého uděláme bulečku. Po 10 minutách odpočinku bulky rukou zplacatíme, vrchní stranu jim dobře omoučíme a narazíme raznicí. -
Nakynout je necháme vzhůru nohama už na plechu s pečící fólií, pak potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem, sypeme mákem nebo hrubou solí a upečeme ve vyhřáté troubě (220-230°C/20 min.) do křupava.
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/belounke-kaiserky-s-pre…
Kuchařka: cathleen