Belgické vafle

63
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

150 g hladké mouky
7 g kypřícího prášku
50 g rozpuštěného másla
37 g cukru
1 vejce
250 ml mléka
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Sypké potraviny smícháme, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, vyklepneme vejce a vymícháme hladké těsto.

  2. Lžící dáme do středu vaflovače a asi 2 minuty zapékáme – podle toho, jak chceme vafle tmavé. Není třeba vaflovač nijak vymazávat, vafle jdou bez problému vyndat a nepřipékají se. Zdobíme dle libosti – já je posypu práškovým cukrem smíchaným se skořicí, ovocem (banán, jahody, maliny, borůvka) a zacákám čokoládou.

Poznámka od kuchařky

Recept je podle Kluků v akci – ti ale v receptu měli máslo pouze změklé a přidávali trochu ginu. A taky jsem upravila dávku na polovičku, protože tohle dá na cca 8-9 vaflí.