
Suroviny
2 porce
- 200 – 300 g vepřové kýty – 2 plátky
- sůl
- hrubě mletý pepř
- 25 g sádla
- 60 g rajčat
- 30 g čerstvé papriky
- 10 g česneku – dle chuti
- 400 g vařených brambor
- 100 ml vývaru
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem o hrubší zrnitosti. Maso rychle opečeme z obou stran na horkém sádle v pánvi s nepřilnavým povrchem. Pak ho vyjmeme a odložíme do tepla.
-
Ve výpeku krátce osmahneme paprikové lusky nakrájené na tenké nudličky, rajčata nakrájená na osminky a jemně nastrouhaný nebo prolisovaný česnek.
-
Do této směsi přidáme vařené, ale pevné brambory nakrájené na hrubší plátky. Směs lehce promícháme, dle potřeby přisolíme a lehce opepříme, krátce prudce orestujeme a přidáme vývar. Krátce podusíme a servírujeme na talíř. Maso přidáme nahoru, můžeme dozdobit oregánem a ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je už opravdu letitý, budete ho znát i z Receptur. Já si cením rychlé přípravy, pokud mám méně času. Rajčat, paprik a česneku je možné přidat i více, každý dle své chuti. Množství brambor navýšíme jen pro opravdu velké jedlíky. Někdo používá místo čerstvé zeleniny třeba i lečo. Stávající recept, který tady už je, přidávám do podobných receptů. Liší se způsobem přípravy.