Bělehradský vepřový řízek II.

144
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 – 300 g vepřové kýty – 2 plátky
sůl
hrubě mletý pepř
25 g sádla
60 g rajčat
30 g čerstvé papriky
10 g česneku – dle chuti
400 g vařených brambor
100 ml vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem o hrubší zrnitosti. Maso rychle opečeme z obou stran na horkém sádle v pánvi s nepřilnavým povrchem. Pak ho vyjmeme a odložíme do tepla.

  2. Ve výpeku krátce osmahneme paprikové lusky nakrájené na tenké nudličky, rajčata nakrájená na osminky a jemně nastrouhaný nebo prolisovaný česnek.

  3. Do této směsi přidáme vařené, ale pevné brambory nakrájené na hrubší plátky. Směs lehce promícháme, dle potřeby přisolíme a lehce opepříme, krátce prudce orestujeme a přidáme vývar. Krátce podusíme a servírujeme na talíř. Maso přidáme nahoru, můžeme dozdobit oregánem a ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Tento recept je už opravdu letitý, budete ho znát i z Receptur. Já si cením rychlé přípravy, pokud mám méně času. Rajčat, paprik a česneku je možné přidat i více, každý dle své chuti. Množství brambor navýšíme jen pro opravdu velké jedlíky. Někdo používá místo čerstvé zeleniny třeba i lečo. Stávající recept, který tady už je, přidávám do podobných receptů. Liší se způsobem přípravy.