Bělehradský vepřový řízek

176
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 vepřové řízky – kýta, krček
300 g brambor
3 ks zelených paprik
3 ks rajčat
česnek podle chuti
hladká mouka na obalení masa
mleté chilli papričky
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletými čili papričkami, nebo pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran zprudka opečeme na oleji.


    Zobrazit celý recept

  2. Pekáč vysteleme pečícím papírem, který zlehka vymažeme olejem, vložíme opečené řízky a dáme do předem rozehřáté trouby.

  3. Pečeme na 200 st ještě asi 15-20 min.

  4. Na výpeček z masa dáme na proužky nakrájené papriky, na kousky nakrájená rajčata a nasekaný česnek. Mírně osolíme, můžeme také posypat čili papričkami, zalijeme malým množstvím vody a chvíli dusíme-cca 5 min.

  5. Nové brambory-neoloupané nakrájíme na čtvrtky a přidáme k zelenině.

  6. Přikryjeme poklicí a dusíme do změknutí brambor. Zeleninu s dušenými bramborami podáváme jako přílohu k masu.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-paní Květa Končelová-Lidové recepty.

Recept je mnou mírně upraven.