Bedly po lesnicku

53
- reklama -

Suroviny
10 kusů

10 bedel
6 stroužků česneku
sůl
trochu oleje
drcený kmín
tuk
Těstíčko:
2 vejce
5 lžic piva
4 až 5 lžic hladké mouky
sůl
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Bedlám odkrojíme kloboučky a očistíme je.
    Česnek utřeme se solí nebo ho prolisujeme, osolíme a zakápneme trochou oleje, aby se dal dobře roztírat.


    Zobrazit celý recept

  2. Kloboučky potřeme česnekovou směsí, posypeme drceným kmínem a namáčíme do těstíčka.
    Těstíčko si připravíme tak, že rozšleháme vejce s trochou soli, přidáme pivo a hladkou mouku. Musí vzniknout hladké, polotekuté těstíčko.

  3. V pánvi rozpálíme olej nebo sádlo.
    Postupně do něj vkládáme kloboučky bedel omočené v těstíčku a z obou stran je smažíme dozlatova.

    Bedly můžeme ještě obalit ve strouhance, aby byly křupavější.

    Podáváme buď s chlebem, nebo s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Jsou moc dobre.Ai presto ,ze zde nemam fotku,vyplati se to vyzkouset.Kdyby byl nekdo moc hodny a nejakou fotecku sem supl ,budu rada.