Suroviny
10 kusů
- 10 bedel
- 6 stroužků česneku
- sůl
- trochu oleje
- drcený kmín
- tuk
- Těstíčko:
- 2 vejce
- 5 lžic piva
- 4 až 5 lžic hladké mouky
- sůl
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Bedlám odkrojíme kloboučky a očistíme je.
Česnek utřeme se solí nebo ho prolisujeme, osolíme a zakápneme trochou oleje, aby se dal dobře roztírat. -
Kloboučky potřeme česnekovou směsí, posypeme drceným kmínem a namáčíme do těstíčka.
Těstíčko si připravíme tak, že rozšleháme vejce s trochou soli, přidáme pivo a hladkou mouku. Musí vzniknout hladké, polotekuté těstíčko. -
V pánvi rozpálíme olej nebo sádlo.
Postupně do něj vkládáme kloboučky bedel omočené v těstíčku a z obou stran je smažíme dozlatova.Bedly můžeme ještě obalit ve strouhance, aby byly křupavější.
Podáváme buď s chlebem, nebo s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Jsou moc dobre.Ai presto ,ze zde nemam fotku,vyplati se to vyzkouset.Kdyby byl nekdo moc hodny a nejakou fotecku sem supl ,budu rada.