
- reklama -
Suroviny
- 2 banány
- 2 balení měkkého tvarohu
- 2 lžíce Rumu
- 150 g Cukr moučka
- 200 g Másla
- 30 g Másla
- světlé BeBe sušenky
- tmavé BeBe sušenky
- 200 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme krém. Utřeme máslo (200 g) s cukrem, přidáme tvaroh a rum a důkladně promícháme.
-
Ustřihneme větší plát alobalu a poklademe jej světlými sušenkami do obdélníku 7 x 3 ks.
-
Potřeme polovinou krému.
-
Další vrstvu tvoří tmavé sušenky a poté opět krém.
-
Prostřední řadu poklademe oloupanými banány.
-
Pak přijde nejtěžší úkol. Opatrně nadzvedneme delší strany alobalu a stejnoměrně je přiklopíme na banán.
-
Takto vytvoříme základ moučníku a necháme na chvíli ztuhnout v lednici.
-
Připravíme si polevu z čokolády na vaření a zbylého másla – nejlépe roztavením v mikrovlnné troubě.
-
Naneseme na vrchol štoly a rozetřeme po stranách.
-
Necháme přes noc rozležet v lednici.
Kuchařka: www.zarovi.cz









