BeBe-buchta

72
- reklama -

Suroviny
asi 20-25

1.vrstva-třená klasika:
4 vejce
150 g cukru
100 ml oleje
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
100 ml vody
2. vrstva-pudink:
3 balíčky vanilkového pudinku
kakaový prášek
4 lžíce cukru
1 l mléka
3. vrstva:
sušenky Bebe (nebo jiné hranaté čajové sušenky 30ks)
4. vrstva-čokoláda:
velká čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Buchta: vejce třeme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku s práškem a vodu, jen lehce promícháme, aby se těsto spojilo (mám zkušenost, že čím je těsto řidší, tím je buchta nadýchanější) a pečeme 10 min na 180°C, snížíme na 150°C a dopečeme asi 20 min.


    Zobrazit celý recept

  2. Puding: nevaříme podle návodu, ale uděláme hustší kakaový pudink, cukr a kakao dejte podle chuti, nekupuju čokoládový pudink, nechutná mi :), lijeme na vychladlý korpus, tak se nejlépe urovná.

  3. Na chladný pudink skládáme sušenky a rovnoměrně je polijeme rozpuštěnou čokoládou (nejlepší je rozpustit ve vodní lázni).

Poznámka od kuchařky

Vím, že už je tady pár podobných receptů, ale vždycky jsem v nich objevila něco jinak, taky tady je můj nejoblíbenější.