- reklama -
Suroviny
asi 20-25
- 1.vrstva-třená klasika:
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 100 ml oleje
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 100 ml vody
- 2. vrstva-pudink:
- 3 balíčky vanilkového pudinku
- kakaový prášek
- 4 lžíce cukru
- 1 l mléka
- 3. vrstva:
- sušenky Bebe (nebo jiné hranaté čajové sušenky 30ks)
- 4. vrstva-čokoláda:
- velká čokoláda na vaření
Postup přípravy receptu
-
Buchta: vejce třeme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku s práškem a vodu, jen lehce promícháme, aby se těsto spojilo (mám zkušenost, že čím je těsto řidší, tím je buchta nadýchanější) a pečeme 10 min na 180°C, snížíme na 150°C a dopečeme asi 20 min.
-
Puding: nevaříme podle návodu, ale uděláme hustší kakaový pudink, cukr a kakao dejte podle chuti, nekupuju čokoládový pudink, nechutná mi :), lijeme na vychladlý korpus, tak se nejlépe urovná.
-
Na chladný pudink skládáme sušenky a rovnoměrně je polijeme rozpuštěnou čokoládou (nejlepší je rozpustit ve vodní lázni).
Poznámka od kuchařky
Vím, že už je tady pár podobných receptů, ale vždycky jsem v nich objevila něco jinak, taky tady je můj nejoblíbenější.
Kuchařka: Daranea