- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 bažant
- asi 50 + 50 g uzené slaniny
- sůl
- máslo na pekáč
- kuličky pepře
- pórek
- 2 hrsti čerstvých hub na plátky
- K podávání:
- brambory
- brusinkový nebo rybízový kompot
Postup přípravy receptu
-
Očištěného, dobře omytého bažanta protáhneme vyuzenou slaninou a osolíme. Na pekáči rozpustíme máslo, vložíme plátky slaniny, několik zrnek celého pepře a pórek nakrájený na kolečka.
-
Na směs dáme bažanta a mírně podlijeme. Když bažant začíná zlátnout, přidáme na plátky nakrájené houby, chvíli podusíme a pak dopečeme do zlaté kůrčičky.
-
Podáváme s bramborem a rybízovým nebo brusinkovým kompotem.
Kuchařka: MamlajdaD