- reklama -
Suroviny
- 1 bažant
- 20 dkg slaniny
- 2 jablka
- smetana
- citrónová šťáva
- sůl
- 15 dkg másla
Postup přípravy receptu
-
Bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme a dáme dusit na másle. Můžeme podlít vodou. Ke konci dušení přidáme jablka, oloupaná, nakrájená na čtvrtky a dusíme. Když je bažant měkký,tak ho vyndáme a naporcujeme.
-
Jablka protlačíme přes sítko a do takto vzniklé kaše přidáme asi 3 lžíce smetany, několik kapek citrónové šťávy. Podle chuti si můžete ještě přidat 2 kostky cukru. Zamícháme, prohřejeme a podáváme k naporcovanému bažantu.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha je vhodný houskový knedlík.
Kuchařka: lenka-m