Bažant dušený na jablkách

99
- reklama -

Suroviny

1 bažant
20 dkg slaniny
2 jablka
smetana
citrónová šťáva
sůl
15 dkg másla

Postup přípravy receptu

  1. Bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme a dáme dusit na másle. Můžeme podlít vodou. Ke konci dušení přidáme jablka, oloupaná, nakrájená na čtvrtky a dusíme. Když je bažant měkký,tak ho vyndáme a naporcujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Jablka protlačíme přes sítko a do takto vzniklé kaše přidáme asi 3 lžíce smetany, několik kapek citrónové šťávy. Podle chuti si můžete ještě přidat 2 kostky cukru. Zamícháme, prohřejeme a podáváme k naporcovanému bažantu.

Poznámka od kuchařky

Jako příloha je vhodný houskový knedlík.