Bazalkové tiramisu s jahodovým coulis

62
- reklama -

Suroviny

1 svazek bazalky (15 g bazalkových lístků)
70 g cukru
500 ml smetany na šlehání
250 g Mascarpone
300 ml silné kávy
75 ml mandlového likéru (Amaretto)
150-200 g cukrářských piškotů
Na dokončení:
180 g jahod (můžou být i mražené) + na ozdobení (nemusí být)
moučkový cukr
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kávu.

  2. Bazalkové lístky, cukr a 50 ml smetany rozmixujeme.

  3. Mascarpone smícháme s rozmixovanou bazalkou.

  4. Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně ji smícháme s bazalkovým mascarpone.

  5. Do vychladlé kávy přilijeme likér, promícháme a máčíme v ní piškoty, kterými vyložíme dna misek (pohárů).

  6. Bazalkový krém dáme do cukrářského sáčku, navrstvíme ho na piškoty, opět poklademe namočenými piškoty a ně dáme další vrstvu krému.

  7. Takto připravené poháry dáme do lednice.

  8. Před servírováním rozmixujeme jahody (používáme-li mražené, necháme je předem rozmrazit) s moučkovým cukrem, do každého poháru na krém dáme lžíci rozmixovaných jahod.

  9. Dozdobíme několika kousky čerstvých jahod a strouhanou čokoládou.

Poznámka od kuchařky

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…

*Také můžeme připravit do formy, jako klasické Tiramisu a poté krájet na jednotlivé porce.