
Suroviny
- 1 svazek bazalky (15 g bazalkových lístků)
- 70 g cukru
- 500 ml smetany na šlehání
- 250 g Mascarpone
- 300 ml silné kávy
- 75 ml mandlového likéru (Amaretto)
- 150-200 g cukrářských piškotů
- Na dokončení:
- 180 g jahod (můžou být i mražené) + na ozdobení (nemusí být)
- moučkový cukr
- strouhaná čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si kávu.
-
Bazalkové lístky, cukr a 50 ml smetany rozmixujeme.
-
Mascarpone smícháme s rozmixovanou bazalkou.
-
Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně ji smícháme s bazalkovým mascarpone.
-
Do vychladlé kávy přilijeme likér, promícháme a máčíme v ní piškoty, kterými vyložíme dna misek (pohárů).
-
Bazalkový krém dáme do cukrářského sáčku, navrstvíme ho na piškoty, opět poklademe namočenými piškoty a ně dáme další vrstvu krému.
-
Takto připravené poháry dáme do lednice.
-
Před servírováním rozmixujeme jahody (používáme-li mražené, necháme je předem rozmrazit) s moučkovým cukrem, do každého poháru na krém dáme lžíci rozmixovaných jahod.
-
Dozdobíme několika kousky čerstvých jahod a strouhanou čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…
*Také můžeme připravit do formy, jako klasické Tiramisu a poté krájet na jednotlivé porce.