Suroviny
2 porce
- 10 dkg čerstvých hub – liška obecná
- široké nudle
- kousek sýru Gran Moravia
- 15-20 lístků čerstvé bazalky
- olivový olej
- sůl
- celý kmín
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle a to dle návodu na balení.
-
Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky.
-
Do pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku celého kmínu a necháme provonět.
-
Přidáme oprané a okapané houby a zlehka orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou měkké. Trvá to chvilku cca 5 minut.
-
Do vyšší nádoby (nejlépe vysoká sklenice, do které se nám vejde pracovní část tyčového mixéru) vložíme 15-20 lístků čerstvé oprané bazalky, přilijeme olivový olej a nastrouhaný sýr Gran Moravia.
-
Mixujeme poté společně ponorným mixérem zcela do hladka.
-
Scedíme uvařené široké nudle, které přendáme po scezení do střední mísy a přidáme bazalkovou pesto omáčku svůdně zelené barvy.
-
Poctivě promícháme, dokud se omáčka nenalepí na nudle.
-
Takto „ozelenalé“ a velmi chutné nudle přendáme do hlubokého talíře a bohatě je posypeme na másle podušenými liškami. Po ochutnání upadáme částečně do mírného bezvědomí, neboť jde o velmi lahodnou a chutnou záležitost.