
Suroviny
1 porce
- 150 g kuřecích jater
- 1 lžička rostlinného oleje
- bazalka (sušená i čerstvá)
- sůl
- bílý pepř
- 250 g směs zeleniny (vařené v páře)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do misky a hojně zasypeme sušenou nebo čerstvě posekanou bazalkou, přidáme lžičku oleje a promícháme. Necháme odstát alespoň 30 minut nebo i déle v chladničce.
-
Na rozehřátou pánev vložíme bazalková játra a opékáme. Pokud je třeba, podléváme průběžně vodou nebo vývarem. Před koncem restování dochutíme solí nebo i pepřem podle chuti a pro zvýraznění aroma vmícháme ještě čerstvé lístky bazalky.
-
Podáváme s teplou zeleninou v případě redukčního režimu, či s bramborem v udržovacím období. Recept je vhodný pro oběd nebo večeři.
Poznámka od kuchařky
Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i udržovací režim
Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):
1548 kJ
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 26 g
Tuky 14 g
Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® – http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.