Bazalková kuřecí játra s teplou zeleninou / dietni

76
- reklama -

Suroviny
1 porce

150 g kuřecích jater
1 lžička rostlinného oleje
bazalka (sušená i čerstvá)
sůl
bílý pepř
250 g směs zeleniny (vařené v páře)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do misky a hojně zasypeme sušenou nebo čerstvě posekanou bazalkou, přidáme lžičku oleje a promícháme. Necháme odstát alespoň 30 minut nebo i déle v chladničce.

  2. Na rozehřátou pánev vložíme bazalková játra a opékáme. Pokud je třeba, podléváme průběžně vodou nebo vývarem. Před koncem restování dochutíme solí nebo i pepřem podle chuti a pro zvýraznění aroma vmícháme ještě čerstvé lístky bazalky.

  3. Podáváme s teplou zeleninou v případě redukčního režimu, či s bramborem v udržovacím období. Recept je vhodný pro oběd nebo večeři.

Poznámka od kuchařky

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i udržovací režim

Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):

1548 kJ

Bílkoviny 36 g

Sacharidy 26 g

Tuky 14 g

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® – http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.