Bavorský závitek

167
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky hovězí roštěné nebo zadního hov. masa
10 dkg šunkového salámu
2 vejce
10 dkg cibule
15 dkg oloupaných syrových brambor
5 dkg kyselých okurek
10 dkg sádla nebo olej
3 dkg hladké mouky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa na okrajích nařízneme a dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Na části sádla osmahneme polovinu drobně nakrájené cibule dozlatova, přidáme na kostky nakrájený šunkový salám, brambor a okurky, osolíme, opepříme a nakonec promícháme s vejci.

  2. Tuto směs navršíme na plátky masa, zabalíme a upevníme nití nebo párátky. Na zbylém tuku osmahneme zbytek drobně nakrájené cibule, přidáme závitky, opečeme, podlijeme a dusíme doměkka.

  3. Měkké závitky vyjmeme, základ vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, mírně osmahneme, zalijeme vodou a dobře provaříme na přírodní šťávu. Šťávu procedíme na závitky a společně provaříme. Jako příloha je vhodná rýže.

Poznámka od kuchařky

Omlouvám se za případnou sníženou kvalitu fotky, je to má první manipulace s focením s novým foťákem 🙂