Bavorský uzeninový salát

66
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

4 rajčata
2 cibule
4 kyselé okurky
400 g Libereckého párku nebo jiné uzeniny
4 lžíce vinného octa
6 lžic oleje
3 lžičky plnotučné hořčice
2 lžíce nasekané pažitky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata zbavíme vnitřků a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. Okurky nakrájíme na kostičky. Liberáky oloupeme, nakrájíme na kolečka a přepůlíme.

  2. Vmícháme ocet, olej, hořčici. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku. Salát chutná nejlíp pár hodin uleželý.

Poznámka od kuchařky

Tento salát se dělá na mnoho způsobů, já zkusila tenhle a není špatný:-)