- reklama -
Suroviny
- 1 kg hlávka červeného zelí
- 1 větší cibule
- 3 jablka kyselejší
- 60 g sádla
- 1 bobkový list
- 1 hřebíček
- sůl
- 2 lžice octa
- 125 ml vody
- 1 lžice hladké mouky
- 2 lžice vody
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Zelí rozdělíme na listy, které omyjeme a nakrouháme na jemno. Cibuli nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Sádlo rozehřejeme v kastrolu, přidáme cibuli a do světle hněda orestujeme.
-
Přidáme zelí, trošku orestujeme tak 2 minuty. Přidáme jablka, bobkový list, hřebíček, sůl, cukr, ocet a 1/8 litru vody a necháme dusit doměkka.
-
Lžící hladké mouky se 2 lžícemi vody zahustíme zelí. Ochutíme solí, cukrem a octem.
Poznámka od kuchařky
Místo vody můžeme dát červené nebo bílé víno. Chutná to mnohem líp, ale už to není pro děti:-)
Kuchařka: lemarti