Bavorské červené zelí od Lemarti

54
- reklama -

Suroviny

1 kg hlávka červeného zelí
1 větší cibule
3 jablka kyselejší
60 g sádla
1 bobkový list
1 hřebíček
sůl
2 lžice octa
125 ml vody
1 lžice hladké mouky
2 lžice vody
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Zelí rozdělíme na listy, které omyjeme a nakrouháme na jemno. Cibuli nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Sádlo rozehřejeme v kastrolu, přidáme cibuli a do světle hněda orestujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme zelí, trošku orestujeme tak 2 minuty. Přidáme jablka, bobkový list, hřebíček, sůl, cukr, ocet a 1/8 litru vody a necháme dusit doměkka.

  3. Lžící hladké mouky se 2 lžícemi vody zahustíme zelí. Ochutíme solí, cukrem a octem.

Poznámka od kuchařky

Místo vody můžeme dát červené nebo bílé víno. Chutná to mnohem líp, ale už to není pro děti:-)