Baudyšovy gnocchi

64
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g bramborových gnocchi
200 g anglické slaniny
500 g žampionů
olej
drcený kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi připravíme podle návodu a trochu zakápneme olejem, aby se neslepily.

  2. Na oleji osmažíme na větší kostky nakrájenou slaninu, vyjmeme z výpeku.

  3. Vložíme do něj žampiony nakrájené na větší kousky. Zprudka je opečeme ze všech stran a vydatně pokmínujeme.

  4. Vložíme zpět slaninu, přidáme gnocchi, podle chuti dosolíme a promícháme.

  5. Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Protože já v kuchyni bez cibule nebo česneku nedám skoro ani ránu :-)), dávám zároveň se žampiony na pánev oloupané 3-4 cibule nakrájené na čtvrtky a smažím společně s nimi.

Poslední dobou gnocchi nepředvařuji, opékám je na pánvi. Po opečení krásně změknou a mohu je promíchat se zbytkem připravených surovin.

Zdroj: TV pořad Kluci v akci