
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g bramborových gnocchi
- 200 g anglické slaniny
- 500 g žampionů
- olej
- drcený kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Gnocchi připravíme podle návodu a trochu zakápneme olejem, aby se neslepily.
-
Na oleji osmažíme na větší kostky nakrájenou slaninu, vyjmeme z výpeku.
-
Vložíme do něj žampiony nakrájené na větší kousky. Zprudka je opečeme ze všech stran a vydatně pokmínujeme.
-
Vložíme zpět slaninu, přidáme gnocchi, podle chuti dosolíme a promícháme.
-
Podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Protože já v kuchyni bez cibule nebo česneku nedám skoro ani ránu :-)), dávám zároveň se žampiony na pánev oloupané 3-4 cibule nakrájené na čtvrtky a smažím společně s nimi.
Poslední dobou gnocchi nepředvařuji, opékám je na pánvi. Po opečení krásně změknou a mohu je promíchat se zbytkem připravených surovin.
Zdroj: TV pořad Kluci v akci
Kuchařka: zizala