
Suroviny
- 2 batáty
- 80 g krůtího masa
- 100 g hlívy ústřičné
- 30 g cibule
- 60 g avokáda
- estragon
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Batáty důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka.
-
Necháme trochu vychladnout a poté rozkrojíme podélně na poloviny.
-
Batáty vydlabeme a utvoříme z nich lodičky. Polovinu vydlabané hmoty nakrájíme nadrobno a použijeme do směsi na plnění.
-
Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli nakrájíme najemno. Hlívu nakrájíme na drobné kousky, stejně tak i maso.
-
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme hlívu, osolíme a za občasného míchání opékáme 5 minut.
-
Poté přidáme asi 1 lžičku estragonu, krůtí maso a restujeme, dokud maso nebude hotové.
-
Vmícháme polovinu hmoty, kterou jsme vydlabali z batátů.
-
Avokádo nakrájíme na malé kostky. Směs na pánvi stáhneme z ohně, podle potřeby dosolíme a zlehka vmícháme avokádo.
-
Směsí naplníme vydlabané batáty, vložíme do trouby a necháme 10 minut prohřát.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz









