- reklama -
Suroviny
- 200 g listového těsta
- 1 batát
- 1 mrkev
- 150 g tvrdého sýru
- olej
- sůl
- 2 snítky tymiánu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 bílek
- sezam
Postup přípravy receptu
-
Mŕkvu a batát narežeme na malé kocky a dáme do pekáčika. Pokvapkáme olejom, posolíme, posypeme rascou, pridáme vetvičky tymiánu a pečieme na 180°C 10-15 minút. Necháme vychladnúť. Potom vetvičky vyberieme.
-
Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik.
-
Na cesto nastrúhame polovicu syra, navrstvíme batátovú zmes a nastrúhame druhú polovicu syra.
Stočíme do závinu. -
Potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme sezamom.
-
Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C, po 5 minútach znížime teplotu na 180°C a dopečieme dozlata.
Kuchařka: tejaja