
- reklama -
Suroviny
- 2 menší batáty (cca 400 g)
- 3 stroužky česneku
- 1,5 lžíce tahini (sezamové pasty)
- 1/2 lžičky římského kmínu
- citronová šťáva dle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- na ozdobu:
- sezamové semínko
- sušený zelený koriandr
Postup přípravy receptu
-
Batáty oloupeme, přepůlíme, přidáme k nim oloupané stroužky česneku, zakápneme trochou oleje a vše zabalíme do alobalu.
-
Pečeme při 200 °C, až než jsou batáty měkké (záleží to na jejich velikosti, obvykle bude potřeba 30-45 minut).
-
Upečené je necháme vychladnout.
-
Poté batáty nakrájíme na menší kousky, přidáme upečený česnek, sezamovou pastu, římský kmín a olivový olej.
-
Vše rozmixujeme do hladkého krému.
-
Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Podáváme jako klasický hummus s pečivem a/nebo čerstvou zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se na http://green-almonds.weebly.com/green-almonds/bata…
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram