- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g mletého plecka
- 100 g sýru na strouhání, může být i uzený
- 150 g plátků královského bůčku
- 2 velké cibule
- 1 palička česneku
- 2 hrsti sušených hub
- koření na mletá masa
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Cibule pokrájíme na drobno a osmažíme do zlatova. Houby předem namočíme a posekáme na drobno.
Česnek prolisujeme. Sýr nastrouháme na hrubo. -
Maso osolíme, opepříme, přidáme všechny ostatní ingrenience včetně vody z hub a důkladně promícháme. Necháme minimálně hodinu odležet.
-
Předehřejeme troubu na 200°C.
Ze směsi uděláme válečky, které zabalíme do plátků královského bůčku. Narovnáme do pekáčku, trošku podlijeme a dáme péct cca 50 min.Na posledních 10 minut sundáme pokličku. -
Podáváme s bramborovou kaší a okurkou nebo jen s vařenými brambory, hořčicí a čerstvě nastrouhaným křenem.
Poznámka od kuchařky
Do bramborové kaše jsem místo másla dal asi 2 dl výpeku ze závitků.
Foto se mi bohužel nepovedlo 🙁
Kuchař: Kemars