
- reklama -
Suroviny
dle pekáče
- Těsto:
- 1/2 kg polohrubé mouky
- 15 dkg cukru
- 15 dkg másla
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 skleničky mléka
- Jablka-povidla:
- 2 kg jablek
- cukr
- skořice
- vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Nakrájet jablka na kostičky, poté dát vodu do poloviny hrnce, do hrnce jablka a počkat, až se utvoří povidla a dát vychladnout.
-
Těsto zpracovat rukama do hladka a udělat jako bochník. Dát vychladit.
-
Potom na pekáče dáme těsto samozřejmě ne v bochníku, ale jako placka přes celý pekáč.
-
Na to vychlazená jablka a ze zbytku těsta nějak dozdobit. Pečeme na 220°C a délka podle barvy.
Kuchař: mikaca