
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- Na korpus:
- 6 vajec
- 180 g cukru krupice
- 240 g hladké mouky
- Krém:
- 750 ml mléka
- 2,5 pudingu
- 50 g cukru
- 750 g másla
- rum dle chuti
- vanilkový cukr dle chuti
- Další:
- marmeláda
- cukrářské zdobení (zdobítka)
- potravinářské barvy
Postup přípravy receptu
-
Korpus:
Bílky vyšleháme s cukrem v pevný sníh a pak zašleháme žloutky, přidáme trochu vody.
Ručně zamícháme mouku, těsto vylejeme do formy a pečeme na 200°C (podle trouby)
-
Krém:
Uvaříme puding podle návodu, necháme zchladnout a šleháme dohladka. Přidáváme změklé máslo, šleháme dohladka a přidáme rum a vanilkový cukr dle chuti.
-
Korpus rozřízneme a pokropíme rumem, potřeme marmeládou a jako další vrstvu dáme krém.
-
Přiklopíme druhou půlku korpusu a obmažeme dort.
-
Dál zdobíme dle naší fantazie.
Poznámka od kuchařky
Formu jsem měla nastavitelnou a velikost byla 24x20cm
Pak mě zklamaly barvy, které nejsou dost pestré a navíc dost změnily chuť krému.
Kuchařka: martinavas









