
Suroviny
4-6 porcí
- 4 kuřecí stehenní řízky
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- mražená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice)
- 1 bujon (může být i 0,5 l vývar)
- pol.mouka + voda (na zahuštění)
- sůl
- vegeta
- kari
- zázvor
- mleté nové koření
- drcený kmín
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, smícháme s solí, Vegetou, kari, mletým zázvorem a olejem, dáme do lednice na cca 2 hodiny odležet.
-
Na rozpálené pánvi s trochou oleje maso opečeme (téměř do křupava), posypeme drceným kmínem a mletým novým kořením. Maso z pánve vyjmeme a dáme do krabičky (kastrůlku) a do tepla.
-
Na použitý olej (po restování masa) dáme na jemno nakrájenou cibuli a česnek, osmažíme do sklovata, přidáme mraženou zeleninu, též restujeme a podlijeme trochou vody a podusíme do změknutí zeleniny.
-
Poté vše smícháme (maso + zelenina) v hrnci, podlijeme vývarem nebo vodou a přidáme bujon, zahustíme (mouka + voda) a provaříme. Popřípadě dosolíme nebo přidáme vegetu. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Poznámka od kuchařky
PŘEJI DOBROU CHUŤ !!!