![Barevné sojové nudličky s čínskou vůní_5ffaaba4ba8b2.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/barevne-sojove-nudlicky-s-cinskou-vuni_5ffaaba4ab885.jpeg)
Suroviny
2 porce
- Sojové nudličky 2 hrsti (asi 40 g)
- Drůbeží vývar 400 ml (nebo 1/2 kostky Natur bujonu rozmíchané ve vodě)
- sojová omáčka 2 lžíce
- med 2 lžičky
- koření na čínu 2 lžičky
- sůl
- cibule 1 ks
- olej olivový 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- Zázvor čerstvý (kousek velký jako ten česnek)
- solamyl 1 lžička
- pórek
- mrkev větší
- voda 50 ml
Postup přípravy receptu
-
Do vyšší misky nalijeme vroucí vývar (vodu + bujon), ve kterém rozmícháme sójovou omáčku, med, koření a vsypeme sojové nudličky. Pořádně promícháme, přiklopíme a necháme za občasného promíchání nabobtnat.
-
Nabobtnalé nudličky vyjmeme z nálevu, ten nevyléváme a nakrájíme je na jemné nudličky (nemusí se). Na větší pánvi si rozehřejeme olej, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek a zázvor.
-
Na mírném plameni restujeme do sklovata, pak přidáme sojové nudličky a restujeme je, až začnou chytat zlatavou barvu. Pak vše podlijeme nálevem a necháme pár minut lehce provařit.
-
Solamyl si rozmícháme ve troše studené vody a ihned ho vlijeme do směsi. Směs necháme přejít pomalým varem, dle chuti jí dosolíme, dokořeníme, přidáme na nudličky pokrájený pórek a mrkev.
-
Lehce prohřejeme a pánev odstavíme z tepla. Zelenina má zůstat křupavá. Jako příloha se hodí rýže (já měla bazalkovou) i čínské nudle.
Poznámka od kuchařky
Po delší době jsem dostala chuť na sojové maso a protože je to bezva rychlovka, použila jsem ho do takéto směsi.
Med jsem použila smrkový – je tmavý a krásně voní, ale lze použít i klasický včelí.
Sojové maso používám nejraději od Bona Vity.