
- reklama -
Suroviny
- Na krém:
- 1/2 sáčku vanilkový pudink
- 1 lžíce rumu
- 1 cukr vanilkový
- 200 ml mléko
- 180 g máslo
- 2 lžíce cukr moučku
- Těsto:
- 4 vejce
- 120 g cukr krupice
- 75 g polohrubá mouka
- 70 g škrobová moučka
- 2 lžíce kakao
- sůl špetka
Postup přípravy receptu
-
Z vajec, cukru a moučky škrobové, kakaa a soli ušleháme řidší těsto, které naneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200°C.
-
.
Upečený plát opatrně vyklopíme na utěrku. Zatím si připravíme krém. Polovinu mléka svaříme, ve druhém si připravíme rozmíchaný pudink. Vlijeme do mléka a uděláme pudink. Změklé máslo vyšleháme s cukry, přidáme chladný pudink a nakonec rum. Ušleháme dohladka a necháme vychladnout. -
Těsto podélně rozřízneme na tři díly. Na jeden naneseme polovinu krému, přiklopíme plátem a opět naneseme krém a přiklopíme. Těsto pocukrujeme a necháme ztuhnout.
Kuchařka: Dasa000









