Barevné nudlové těsto

54
- reklama -

Suroviny

400 g pšeničné mouky
80 g blanšírovaného nebo
mrazeného špenátu
2 vejce
1 lžička soli
1 špetka muškátového oříšku
1-2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme na vál a uprostřed vytlačíme důlek.

  2. Špenát velmi jemně usekáme a vymačkáme v utěrce. Přidáme vejce, sůl, muškát a olej. Vypracujeme pružné těsto. zavineme jej do vlhké utěrky a dáme na 1/2 hodiny do chladničky.

  3. Na pomoučeném válu tence vyválíme a vykrajujeme potřebné tvary.

    Místo špenátu můžeme použít rajčatový, karotkový, cibulový nebo pórkový protlak. Jiné barevné tóny a chuť dávají rajčatový protlak, šafrán nebo sekané bylinky.