
- reklama -
Suroviny
- 400 g pšeničné mouky
- 80 g blanšírovaného nebo
- mrazeného špenátu
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 1 špetka muškátového oříšku
- 1-2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme na vál a uprostřed vytlačíme důlek.
-
Špenát velmi jemně usekáme a vymačkáme v utěrce. Přidáme vejce, sůl, muškát a olej. Vypracujeme pružné těsto. zavineme jej do vlhké utěrky a dáme na 1/2 hodiny do chladničky.
-
Na pomoučeném válu tence vyválíme a vykrajujeme potřebné tvary.
Místo špenátu můžeme použít rajčatový, karotkový, cibulový nebo pórkový protlak. Jiné barevné tóny a chuť dávají rajčatový protlak, šafrán nebo sekané bylinky.
Kuchař: toprecepty.cz









