Barevné hranolky, pečené se žampiony

64
- reklama -

Suroviny

5-6 brambor
3 mrkve
250 g menších žampionů
50 g másla
2-3 stroužky utřeného česneku
snítka rozmarýnu a tymiánu
koření na americké brambory (nemusí být)
sůl
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na hranolky, větší žampiony na polovinu. Brambory a mrkev dáme vařit se lžící citronové šťávy na cca 2 minuty. Scedíme a necháme vypařit.

  2. Rozpustíme máslo, smícháme ho s česnekem, bylinkami a kdo chce, tak i s kořením. Připravíme plech s pečícím papírem a hranolky se žampiony promícháme s voňavým máslem.

  3. Pečeme na 200 st. asi 30-35 minut do zlatova. Solíme, až je vše hotové a upečené. Podáváme ihned a kdo si chce porci vylepšit, může ji posypat strouhaným sýrem, třeba parmazánem.