
- reklama -
Suroviny
- 5-6 brambor
- 3 mrkve
- 250 g menších žampionů
- 50 g másla
- 2-3 stroužky utřeného česneku
- snítka rozmarýnu a tymiánu
- koření na americké brambory (nemusí být)
- sůl
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na hranolky, větší žampiony na polovinu. Brambory a mrkev dáme vařit se lžící citronové šťávy na cca 2 minuty. Scedíme a necháme vypařit.
-
Rozpustíme máslo, smícháme ho s česnekem, bylinkami a kdo chce, tak i s kořením. Připravíme plech s pečícím papírem a hranolky se žampiony promícháme s voňavým máslem.
-
Pečeme na 200 st. asi 30-35 minut do zlatova. Solíme, až je vše hotové a upečené. Podáváme ihned a kdo si chce porci vylepšit, může ji posypat strouhaným sýrem, třeba parmazánem.
Kuchařka: mika59