Barevné hovězí srdíčko

223
- reklama -

Suroviny
4 i víc

1 hovězí srdce (stačí i polovina)
100 g uzeného špeku
žlutá paprika
červená paprika
6 cherry rajčátek
žampióny v konzervě
1 velká cibule
1-2 lžičky saturejky
1-2 lžíce hladké mouky
250 ml hovězího vývaru (nebo 1/2 masoxu)
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na menší kousky a osmažíme jí na oleji a na vysmažené slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Srdíčko nakrájíme na kostky, přidáme ho k osmažené cibulce a dusíme ve vlastní šťávě. Až se šťáva téměř vydusí, zalijeme vývarem aby bylo srdce pod vodou a dusíme dál delší dobu – srdíčko chce dusit déle, aby změklo.

  3. Když srdce začne měknout, dáme papriky nakrájené na proužky, rajčátka na čtvrtinky, ještě přihodíme žampiony, osolíme, dáme saturejku a dusíme dál 30 minut.

  4. Mezi tím si vezmeme zbylý vývar a v něm rozmícháme mouku, přidáme do omáčky se srdíčkem a povaříme do zhoustnutí.

Poznámka od kuchařky

Srdíčka jsme siá poslední dobou hodně zamilovali a tak z nich vymýšlím všelijaké recepty a tento je jeden z těch moc dobrých. Podávala jsem s rýží, šly by i těstoviny, brambory….