![Barevné hovězí srdíčko_5ffa3132edc1b.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/barevne-hovezi-srdicko_5ffa3132dd713.jpeg)
Suroviny
4 i víc
- 1 hovězí srdce (stačí i polovina)
- 100 g uzeného špeku
- žlutá paprika
- červená paprika
- 6 cherry rajčátek
- žampióny v konzervě
- 1 velká cibule
- 1-2 lžičky saturejky
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 250 ml hovězího vývaru (nebo 1/2 masoxu)
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na menší kousky a osmažíme jí na oleji a na vysmažené slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky.
-
Srdíčko nakrájíme na kostky, přidáme ho k osmažené cibulce a dusíme ve vlastní šťávě. Až se šťáva téměř vydusí, zalijeme vývarem aby bylo srdce pod vodou a dusíme dál delší dobu – srdíčko chce dusit déle, aby změklo.
-
Když srdce začne měknout, dáme papriky nakrájené na proužky, rajčátka na čtvrtinky, ještě přihodíme žampiony, osolíme, dáme saturejku a dusíme dál 30 minut.
-
Mezi tím si vezmeme zbylý vývar a v něm rozmícháme mouku, přidáme do omáčky se srdíčkem a povaříme do zhoustnutí.
Poznámka od kuchařky
Srdíčka jsme siá poslední dobou hodně zamilovali a tak z nich vymýšlím všelijaké recepty a tento je jeden z těch moc dobrých. Podávala jsem s rýží, šly by i těstoviny, brambory….