- reklama -
Suroviny
12 porcí
- Těsto:
- 150 g másla
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g cukru
- 1 lžička kypřícího prášku
- 3 vejce
- kakao – kolik chcete
- Krém:
- 250 ml mléka
- 1 pudink
- 1 lžíce cukru
- 20 dkg cukr moučka
- 20 dkg másla
- potravinářské barvivo
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme máslo a šleháme, přidáme kakao a mouku s kypřícím práškem. Potom naplníme formičky na plechu. Dáme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme cca 20 min.
-
Dáme vařit mléko, nasypeme pudink a cukr krupici, mícháme. Pudink necháme vychladnout a občas zamícháme. V míse na krém utřeme máslo s moučkovým cukrem.
-
Vychladlý pudink smícháme s cukrem a máslem, namícháme odstín, jaký se nám líbí a vmícháme do směsi. Potom stačí jen ozdobit a dát do lednice, aby to ztuhlo.
Poznámka od kuchařky
Do krému místo barviva můžete dát i kávu.
Kuchařka: Dorothea Markova