- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 hrníčky dušené rýže
- 1 tuňák ve vlastní šťávě
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžíce sekané pažitky
Postup přípravy receptu
-
Jeden hrnček ryže zmiešame s kurkumou a 2 lyžicami šťavy z tuniaka.
-
Druhý hrnček ryže zmiešame s kečupom a paprikou.
-
Tuniaka scedíme a premiešame s pažitkou.
-
Do kovového prstenca vrstvíme postupne : kečupová ryža, tuniak, kurkumová ryža. Každú vrstvu jemne pritlačíme.
-
Prstenec opatrne vyberieme a ryžu podávame so zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z knihy Břicháč Tom.
Kuchařka: tejaja