Barevná cuketová čína

74
- reklama -

Suroviny

2 malé cukety
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
olivový olej
sůl
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme, ostraníme špatnou slupku (pokud je dobrá, nemusíme ji loupat) a nakrájíme na kousky. Papriku omyjeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na kousky. Česnek nasekáme nadrobno. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.

  2. Olivový olej rozehřejeme a jarní cibulku na něm orestujeme. Přidáme česnek a necháme jen zavonět.

  3. Přisypeme papriku, cuketu, osolíme, okmínujeme a několik minut restujeme, přitom stále mícháme.

  4. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  5. Podáváme s těstovinami, rýží, kuskusem, bulgurem…

Poznámka od kuchařky

Rychlé, lehké a dobré. Jedno z jídel, které jsem si vařívala do práce. Našla jsem ho, když jsem se probírala starými recepty.

Pokud podáváme s těstovinami, dáme si vařit vodu poté, co podlijeme zeleninu – časově to vyjde tak, že těstoviny se uvaří přibližně ve stejnou dobu, kdy zelenina bude měkká.