
Suroviny
- Těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 2 cukety (malé, i se slupkou)
- 300 g cukru krupice
- 2 vajíčka
- 1,25 dl oleje
- 1,25 dl mléka
- 1,5 lžíce kakaa
- 1 lžíce prášku do pečiva
- špetka soli
- Krém:
- 250 g tvarohu (kostku, ne ve vaničce)
- 2,5 dl mléka
- 150 g moučkového cukru
- 100 g másla (změklého)
- 1 vanilkový pudink
- 2 lžíce rumu
- Poleva:
- 400 g zakysané smetany
- 150 g hořké čokolády
- 2 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem, přilejeme olej a znovu šleháme.
-
Do hmoty prosátou mouku s práškem do pečiva a solí, na jemno nastrouhanou cuketu (vymačkáme z ní přebytečnou vodu) a mléko.
-
Vše promícháme a dvě třetiny těsta dáme do papírem vyloženého pekáče.
-
Do zbylého těsta vmícháme kakao a rozetřeme na světlé těsto.
-
Pečeme na 180°C asi 30minut.
-
Dáme vychladit.
-
V troše mléka si rozmícháme pudink a zbytek dáme vařit, do vroucího mléka přilijeme pudink a uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání vychladíme a po částech do vychladlé kaše zamícháme máslo, cukr a tvaroh a nakonec rum.
-
Dáme chladit a připravíme si polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Zakysanou smetanu vyšleháme s cukrem a potom ji zašleháme do čokolády.
-
Potřeme buchtu a dáme znovu chladit.
Poznámka od kuchařky
http://nase.dobrotynakazdyden.eu
Tento recept je z časopisu žena a kuchyně. Odebírám ho již víc než rok a recepty jsou tam báječné.
Buchta je moc dobrá.