
Suroviny
8 porcí
- 1 plechovka Salka
- 2 tučné šlehačkou
- 2-3 banány
- 150-200 g sušenek Bebe
- 150 g másla
- kakaový prášek na poprášení
Postup přípravy receptu
-
Uvařte Salko ponořené do vody 4-5 hodin, aby zkaramelizovalo.Musí být opravdu ponořené celou dobu, jinak se může stát, že hrnec i s obsahem Salka vyletí do povětří a ohodí vám stěny:-}
-
Rozdrťte sušenky najemno ( nejlepší dát do igelitky a utlouct třeba sběračkou nebo válečkem), pak je smíchejte s rozpuštěným máslem a natlačte do kulaté dortové formy (nejlépe do té kde se dají pak odmontovat strany), dejte do ledničky na 10-15 minut, aby to trochu ztuhlo.
-
Pak přes sušenkový základ rozetřete zkaramelizované Salko ( pozor při otvírání, nesmí být moc horké), poklaďte nakrájeným banánem, a celé to zakryjte šlehačkou vyšlehanou do tuhá.
-
Na závěr poprašte kakaem a dejte do lednice na pár hodin, aby to ztuhlo.
Poznámka od kuchařky
Tohle ma vzdycky uspech.









