
Suroviny
- 180-200 ml mléka (dle potřeby)
- 2 žloutky
- 100 g tuku (rozpuštěného vlahého, Hera, máslo apd.)
- 500 g polohrubé mouky
- 1 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1,5 lžíčky sušeného droždí (nebo zhruba 25 g čerstvého)
Postup přípravy receptu
-
Pekárna program Těsto. Po vykynutí rozdělíme na 3 díly, vyválíme kruh, ten radýlkem nebo kolečkem na krájení pizzy rozdělíme na 8 kusů a od širšího konce umotáme rohlíčky.
-
Dáme na plech vyložený papírem na pečení, necháme vykynout, potřeme osolenou vlažnou vodou a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pokud by banketky moc stmavly, tak teplotu trošku zmírníme, cca na 180°C a dopečeme. Celkem pečeme asi 20 minut, čas je orientační.
-
Potírat banketky můžeme taky rozšlehaným bílkem a sypat kmínem, nebo mákem. V tom případě musíme dát do těsta trošku více soli, tu 1 1/2 lžičky nebo posypat solí na povrchu.
Poznámka od kuchařky
Potírat se taky může jen žloutkem, nebo celým rozšlehaným vejcem, taky mlékem, nebo mlékem napůl s vodou.
Doporučení z komentářů od Cathleen: Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji, ať nejsou dlouhým pečením vysušené a tvrdé.









