
- reklama -
Suroviny
1 porce
- Těsto:
- 2 vejce
- 2 lžíce piva
- 1 lžičku kurkumy
- 1 lžíce tapioková mouka (může se nahradit hl.moukou)
- sůl
- Náplň:
- 4 krevety
- 1 lžíce rybí omáčky
- hrst mungo klíčků
- olej
Postup přípravy receptu
-
Vejce, pivo, kurkumu, mouku a sůl dáme do misky a pečlivě promícháme.
-
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm krevety, přidáme lžíci rybí omáčky a přilijeme na krevety. Vytvořené těsto, až bude těsto trochu propečené, přidáme na jednu půlku mungo klíčky, druhou půlkou přiklopíme a vyndáme.
Poznámka od kuchařky
Placky se jedí samostatně nebo se zeleninou (okurka, ledový salát atd.), bylinkami (koriandr, thajská bazalka atd.). Balí se do rýžových papírů a namáčí se do různých omáček.
Kuchař: Tantal