Suroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 120 g cukru krupice
- 120 g polohrubé mouky
- špetka kypřícího prášku do pečiva
- Krém:
- 250 ml mléka
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 200 g másla
- asi 3 lžíce moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 lžíce rumu
- 2-3 lžičky kakaa
- 1 zralý banán
- Kromě toho:
- 2 banány
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s krupicovým cukrem do pěny, přidáme mouku se špetkou kypřícího prášku a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 5-8 minut, piškot musí být jen lehce narůžovělý. -
Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. Upečeným ještě vlažným piškotem vyložíme srnčí hřbet, přebytečný kus odkrojíme a odložíme, bude sloužit jako vršek moučníku.
-
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.
Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a postupně do něj zatřeme studený pudink, rum, kakao a jeden rozmixovaný banán.
Polovinu krému natřeme do připraveného piškotu ve formě, do krému lehce vtlačíme dva oloupané banány a vše zakryjeme zbytkem krému.
Navrch přiložíme odložený zbylý kus piškotu. Dáme do chladu ztuhnout. -
Odleželý tunel opatrně pomocí fólie vyklopíme z formy a navrchu ozdobíme čokoládovou polevou.