Banánový tunel

89
- reklama -

Suroviny

Těsto:
6 vajec
120 g cukru krupice
120 g polohrubé mouky
špetka kypřícího prášku do pečiva
Krém:
250 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
200 g másla
asi 3 lžíce moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 lžíce rumu
2-3 lžičky kakaa
1 zralý banán
Kromě toho:
2 banány
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s krupicovým cukrem do pěny, přidáme mouku se špetkou kypřícího prášku a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
    Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 5-8 minut, piškot musí být jen lehce narůžovělý.


    Zobrazit celý recept

  2. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. Upečeným ještě vlažným piškotem vyložíme srnčí hřbet, přebytečný kus odkrojíme a odložíme, bude sloužit jako vršek moučníku.

  3. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.
    Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a postupně do něj zatřeme studený pudink, rum, kakao a jeden rozmixovaný banán.
    Polovinu krému natřeme do připraveného piškotu ve formě, do krému lehce vtlačíme dva oloupané banány a vše zakryjeme zbytkem krému.
    Navrch přiložíme odložený zbylý kus piškotu. Dáme do chladu ztuhnout.

  4. Odleželý tunel opatrně pomocí fólie vyklopíme z formy a navrchu ozdobíme čokoládovou polevou.