- reklama -
Suroviny
- 4 ne úplně zralé banány
- 3 broskve
- 50 g tvrdého sýru Diplomat s česnekem – lze obměnit (Poznámka)
- 50 g plátkového sýru Leerdhammer light (2 plátky) – lze obměnit (Poznámka)
- 200 g selského jogurtu řeckého typu (Kaufland, lze Choceňský)
- špetka chilli
- špetka pepře
- po 3 lístkách čerstvého rozmarýnu
- po 3 lístkách čerstvé meduňky
- po 3 lístkách čerstvé máty
- šťáva z 1/2 citrónu
- olej
- kousek másla
- Můžeme posypat:
- arašidy
- plátky mandlí
Postup přípravy receptu
-
Banány nakrájíme na kolečka. Vložíme do rozpáleného oleje a orestujeme, přitom je okořeníme pepřem a chilli.
-
Broskve nakrájíme na sousta a zakapeme citronovou šťávou.
-
Sýry nakrájíme na kostičky.
-
Do misky rozmícháme jogurt, přidáme broskve a sýr, nasekané bylinky.
-
Mezitím banán vyjmeme na ubrousek a osušíme od oleje a pokapeme ho máslem, necháme úplně vychladnout. Vmícháme do směsi a necháme v chladničce alespoň hodinu odležet.
Podáváme jako studenou večeři či předkrm.
Poznámka od kuchařky
Inspirace:
http://dobruchut.azet.sk/recept/6435/bananovy-sala…
Sýry volíme tvrdé nebo čerstvé a zrající, určitě ne tavené
Kuchařka: spagetka