Banánový salát s broskví a sýrem

49
- reklama -

Suroviny

4 ne úplně zralé banány
3 broskve
50 g tvrdého sýru Diplomat s česnekem – lze obměnit (Poznámka)
50 g plátkového sýru Leerdhammer light (2 plátky) – lze obměnit (Poznámka)
200 g selského jogurtu řeckého typu (Kaufland, lze Choceňský)
špetka chilli
špetka pepře
po 3 lístkách čerstvého rozmarýnu
po 3 lístkách čerstvé meduňky
po 3 lístkách čerstvé máty
šťáva z 1/2 citrónu
olej
kousek másla
Můžeme posypat:
arašidy
plátky mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Banány nakrájíme na kolečka. Vložíme do rozpáleného oleje a orestujeme, přitom je okořeníme pepřem a chilli.


    Zobrazit celý recept

  2. Broskve nakrájíme na sousta a zakapeme citronovou šťávou.

  3. Sýry nakrájíme na kostičky.

  4. Do misky rozmícháme jogurt, přidáme broskve a sýr, nasekané bylinky.

  5. Mezitím banán vyjmeme na ubrousek a osušíme od oleje a pokapeme ho máslem, necháme úplně vychladnout. Vmícháme do směsi a necháme v chladničce alespoň hodinu odležet.
    Podáváme jako studenou večeři či předkrm.

Poznámka od kuchařky

Inspirace:

http://dobruchut.azet.sk/recept/6435/bananovy-sala…

Sýry volíme tvrdé nebo čerstvé a zrající, určitě ne tavené