Banánový krém na poháry, řezy, dezerty…

63
- reklama -

Suroviny

250 ml smetany ke šlehání 33%
1 ks vanilkového cukru
50-100 g margotka – dle chuti, použít můžeme i ledové kaštany, kdo nerad margotku
250 g zakysané smetany nebo tvarohu z vaničky
3 ks banánů
moučkový cukr dle chuti a zralosti banánů (není nutný)

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu vyšleháme do tuha. Margotku nastrouháme do mísy, přidáme vanilkový cukr, zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Poté vmícháme šlehačku, pokrájené banány a ochutnáme. Pokud máme rádi sladké, přisladíme trochu moučkovým cukrem a krém dáme vychladit.


    Zobrazit celý recept

  2. Krém můžeme použít při výrobě pohárů, pečených i nepečených dortů, dezertů…
    Na dozdobení můžeme použít cukrářské piškoty, čokoládové polevy, kakao, kokos, sekané ořechy, čerstvě pokrájený banán, vše dle chuti a fantazie každého.