- reklama -
Suroviny
- 250 ml smetany ke šlehání 33%
- 1 ks vanilkového cukru
- 50-100 g margotka – dle chuti, použít můžeme i ledové kaštany, kdo nerad margotku
- 250 g zakysané smetany nebo tvarohu z vaničky
- 3 ks banánů
- moučkový cukr dle chuti a zralosti banánů (není nutný)
Postup přípravy receptu
-
Smetanu vyšleháme do tuha. Margotku nastrouháme do mísy, přidáme vanilkový cukr, zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Poté vmícháme šlehačku, pokrájené banány a ochutnáme. Pokud máme rádi sladké, přisladíme trochu moučkovým cukrem a krém dáme vychladit.
-
Krém můžeme použít při výrobě pohárů, pečených i nepečených dortů, dezertů…
Na dozdobení můžeme použít cukrářské piškoty, čokoládové polevy, kakao, kokos, sekané ořechy, čerstvě pokrájený banán, vše dle chuti a fantazie každého.
Kuchař: recepty73