Suroviny
3 porce
- 3 ks banánů
- 50 g másla
- 50 g strouhanky
- 2 ks vanilkového cukru
- 0,5 l mléka
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 ks vanilkový pudinku
Postup přípravy receptu
-
Banány (nepřezrálé) oloupeme a rozčtvrtíme. V nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo, ve kterém banány zprudka osmažíme z obou stran a poté vyndáme stranou na talíř.
-
Do zbylého másla na pánvi nasypeme strouhanku, kterou necháme za stálého míchání zezlátnout. Přisypeme vanilkové cukry a ještě velmi krátce za stálého míchání smažíme. Pokud máme pánev s těžším dnem, která drží teplotu, vanilkové cukry přisypeme až po odstavení, aby se nám strouhanka s cukrem nezačala připalovat.
-
Mléko s cukrem (dle chuti) a vanilkovým pudinkem uvaříme dle návodu na obalu.
-
Banány obalíme ve vanilkové strouhance a částečně je na talíři přelijeme teplým pudinkem nebo je do pudinku, který jsme rozdělili do talířků, „posadíme“.
-
Podáváme teplé, ale jíst se dají pochopitelně i vychladlé.