Banánový hřích (nejen) pro děti

35
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 ks banánů
50 g másla
50 g strouhanky
2 ks vanilkového cukru
0,5 l mléka
2 lžíce cukru krupice
1 ks vanilkový pudinku

Postup přípravy receptu

  1. Banány (nepřezrálé) oloupeme a rozčtvrtíme. V nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo, ve kterém banány zprudka osmažíme z obou stran a poté vyndáme stranou na talíř.


    Zobrazit celý recept

  2. Do zbylého másla na pánvi nasypeme strouhanku, kterou necháme za stálého míchání zezlátnout. Přisypeme vanilkové cukry a ještě velmi krátce za stálého míchání smažíme. Pokud máme pánev s těžším dnem, která drží teplotu, vanilkové cukry přisypeme až po odstavení, aby se nám strouhanka s cukrem nezačala připalovat.

  3. Mléko s cukrem (dle chuti) a vanilkovým pudinkem uvaříme dle návodu na obalu.

  4. Banány obalíme ve vanilkové strouhance a částečně je na talíři přelijeme teplým pudinkem nebo je do pudinku, který jsme rozdělili do talířků, „posadíme“.

  5. Podáváme teplé, ale jíst se dají pochopitelně i vychladlé.