
Suroviny
- 140 g změklého másla
- 140 g přírodního krupicového cukru
- 2 velká vejce
- 3 velké zralé banány rozmačkané (celkem 450 g dužiny)
- 50 g sekaných vlašských ořechů
- 50 g rozinek
- 100 g čokolády
- 150 ml podmáslí
- 280 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 50 g moučkového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160 °C.
Formu na chlebíček o rozměrech 20×13 cm nebo nějakou jinou formu.
Já použila čtvercovou formu.
Dno vyložte papírem na pečení. -
V míse utřete máslo a cukr do pěny.
Vetřete po jednom vejce, pak přimíchejte rozmačkané banány, ořechy, rozinky, podmáslí a na jemno nakrájenou čokoládu.
Na povrch prosijte mouku se sodou a pak je zatřete do směsi, ale zbytečně ji nepřešlehejte.
Těsto přesuňte do formy a povrch uhlaďte. -
Pečte asi 50-60 minut; pak vpíchněte špejli do těsta.Drobečky, které na ní ulpí, by měly být mírně vlhké.
-
Vyjměte z trouby, po deseti minutách vyklopte a nechte na mřížce vychladnout.
Moučkový cukr promíchejte se dvěma lžícemi studené vody a lžičkou polevu nacákejte přes chlebíček.