
Suroviny
2 ks
- 4 plátky toastového chleba
- 1 banán
- 1 tabulka hořké čokolády (může být i mléčná)
- máslo (na potření)
- moučkový cukr (na posypání)
Postup přípravy receptu
-
Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka (0,5cm).
-
Čokoládu rozlámeme na jednotlivé dílky.
-
Spodní dno sendvičovače potřeme lehce máslem, položíme na něj vedle sebe 2 plátky toastového chleba.
-
Každý plátek poklademe plátky banánů a kousky čokolády a přiklopíme je dalšími dvěma plátky toastového chleba.
-
Ty potřeme na povrchu tence máslem, sendvičovač zavřeme a toasty upečeme do zlatova.
-
Hotové opatrně vyjmeme dřevěnou špachtlí, rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem. Můžeme dozdobit čerstvým ovocem a ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-časopis Vlasta.
Dnes jsem je dělala dětem – staršímu synovi a neteři k večeři a moc se oblizovali. Chtěli je s mléčnou čokoládou.
Místo čokolády lze plátky chleba potřít třeba Nutelou.
Byla to rychlá a jednoduchá večeře, kterou si děti rádi připravili sami a ještě byli spokojení a chutnalo jim.