- reklama -
Suroviny
- 150 g špaldové mouky (hladké )
- 1 prášek do pečiva
- 250 ml mléka
- 5 lžic holandského kakaa
- 1/2 tabulky čokolády (hořké, mléčné)
- 2 vejce
- 4 lžíce měkkého tvarohu
- 2 – 3 zralé banány
- 2 – 3 lžíce medu (cukr, stevie,….)
- pár kapek vanilkového extraktu
Postup přípravy receptu
-
Formu o průměru 26 cm vymažeme herou a vysypeme hrubou moukou.
Banány vidličkou rozmačkáme do kašovité konzistence a čokoládu posekáme na kousíčky.
Nejdříve smícháme sypké ingredience a následně přidáme ty tekuté. -
Těsto vlijeme do formy, pečeme na 170 stupňů cca 30-40 minutek. Koláček má být vláčný, takže vyndaváme, když jde špejle lehce od těsta.
Poznámka od kuchařky
Zdravější verze brownies. Doporučuji místo hořké čokolády spíše mléčnou, aby nebyl koláček příliš čokoládový. Sladidlo přidáme dle chuti a zralosti banánů.
Kuchařka: Michaela.Koc