
- reklama -
Suroviny
- 10 hodin předem dáme na teplé místo rozkvasit
- 20 g pravidelně živeného žitného kvásku
- smíchaného se 100 ml vody
- 110 g špaldové hladké mouky
- Dále je třeba:
- 160 g zakysané smetany
- 1 vejce
- 50 g cukru
- vanilkový cukr
- necelá 1/2 lžičky soli
- 2 malé banány
- 330 g hladké mouky
- strouhaný kokos na posyp
Postup přípravy receptu
-
Do vykynutého rozkvásku přidáme ostatní suroviny (banán naškrábeme) a vymísíme řidší těsto.
-
Po kratším odpočinku ho urovnáme do vymazané formy (teflonová forma remosky vymazávat nebyla třeba)
-
Necháme v teple vykynout (1,5-2,5 hodiny)
-
Posypeme kokosem a upečeme (30-35 min, zkusíme špejlí, jestli je hotová).
Poznámka od kuchařky
Zdroj: www.pekarnomanie.cz
Řezy byly lehounké, voněly kokosem a hodně banánem, pouze prý byly míń sladké – tak kdo víc sladí, přidá trochu cukru, popř. hotové řezy promázne marmeládou nebo polije polevou a kdo má rád, může při mísení těsta přidat rozinky nebo sušené brusinky.
Kuchařka: cathleen