
- reklama -
Suroviny
- 6 vajec
- 150 g krystalového cukru
- 1 lžíce kakaa
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- Krém:
- 300 ml mléka
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 250 g moučkového cukru
- 250 g másla
- 1 vanilkový cukr
- Na ozdobení:
- meruňkový džem
- 3 banány
- hořká čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do penista, postupně pridáme žľtky, polohrubú muku prosiatu s kypriacym práškom a kakao.
-
Cesto vylejeme na vymastěný a vysypaný plech a upečieme.
-
Na horké cesto natrieme marhuľový džem a dáme vychladnúť. Na vychladnuté cesto poukladáme kolieska banánov.
-
Z mlieka a polohrubej múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť.
-
Maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Do maslového základu postupně pridávame vychladnutú kašu, všetko dobre premiešame. Krém opatrně natrieme na banánovú vrstvu.
-
Ozdobíme postrúhanou čokoládou alebo čokoládovou polevou. Necháme v chlade stuhnúť.
Kuchařka: Alisi









