
Suroviny
12 porcí
- Těsto:
- 250 ml obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj + voda dle návodu)
- 100 g Hery
- 150 g jahelných instantních vloček
- 4 vejce
- 500 ml obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj + voda dle návodu)
- 2 vanilkové pudinky
- 10 g vanilkového cukru
- 1 banán (cca 100 g)
- fruktosa dle chuti a sladkosti banánu
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku svaříme mléko s tukem a špetkou soli. Plamen stáhneme na minimum, vsypeme mleté vločky a vařečkou mícháme, aby se neutvořily hrudky – odpalujeme, až nám vznikne kaše.
-
Přendáme do misky a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Nakonec pomalu vmícháme vejce.
-
Těsto rozetřeme na pečící papír, lépe na silikonovou podložku (použijeme velký plech nebo dva menší, abychom těsto neměli moc vysoké).
-
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 10min. Pak teplotu snížíme na 175°C a těsto dopečeme ještě 5-10min (během pečení nesmíme troubu otvírat). Upečenou placku necháme vychladnout.
-
Na krém potřebujeme uvařený hustý pudink, který necháme vychladnout přikrytý fólií, aby se nám nevytvořil škraloup.
-
Do vychladlého pudinku přimícháme rozmačkaný banán a vanilkový cukr. Poté už jen podle chuti dosladíme fruktosou.
-
Velký korpus rozpůlíme, potřeme krémem a slepíme. Dezert necháme v lednici spinkat do druhého dne, pak ho posypeme moučkovou fruktosou nebo můžeme pokapat hořkou čokoládou.