Banánová roláda DIA

76
- reklama -

Suroviny

4 vejce
4 polévkové lžíce polohrubé mouky
4 polévkové lžíce umělého sladidla Klára 3*sladší
2 polévkové lžíce oleje
2 polévkové lžíce horké vody
špetka soli
2 banány
Krém:
250 ml mléka
1 čokoládový pudink
2 čajová lžička umělého sladidla Vitar Sweet
125 g Hery
1 čajová lžička kakaa
1 vanilkový cukr(nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme sladidlo, po jednom žloutky, potom olej a nakonec horkou vodu. Stále šleháme do husté nadýchané pěny.

  2. Potom ručně lehce vmícháme po lžících polohrubou mouku a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 12 minut.

  3. Po upečení dáme na vlhkou utěrku a srolujeme do tvaru rolády.

  4. Z mléka, pudinkového prášku a sladidla uvaříme hustý pudink a necháme za častého míchání aby se nevytvořil škraloup vychladnout. Heru ušleháme s vanilkovým cukrem, kakaem a zašleháváme uvařený vychladlý pudink.

  5. Roládu rozmotáme, stáhneme papír na pečení a namažeme krémem. Ke kraji položíme oloupané banány a pevně smotáme. Shora namažeme krémem a ozdobíme dle nálady.